Wat doet een kraamzorg?

Mijn activiteiten!

Over Mij

Wat doet een kraamzorg? Onder mijn werkzaamheden versta ik natuurlijk de zorg van de kraamvrouw en de pasgeboren baby, het doen slagen van de borstvoeding of kunstvoeding. Ook gaat mijn aandacht naar eventueel oudere broer en/of zus, vaders en visite. Ook houd ik het huishouden bij en als alles goed gaat, en jullie het fijn vinden kan ik eventueel jullie avondeten verzorgen. Wat doet een kraamzorg nog meer?

Zorg voor de baby

In mijn werk is de zorg voor de baby een belangrijk onderdeel. Ik observeer jullie baby goed op allerlei verschillende momenten, zoals tijdens het verschonen en de voeding. Maar ook door het doen van de dagelijkse controles bij jullie baby.

De eerste paar dagen zal ik een groot deel van de verzorging van jullie baby en het gezin op mij nemen. Je kunt hierbij denken aan: verschonen, badje en ondersteunen bij de voeding. Naarmate de kraamweek verloopt laat ik de zorg steeds meer aan jou en je partner over. Natuurlijk gaat alles met jullie in overleg. Tijdens deze nieuwe en vaak onwennige periode, kunnen jullie alles aan mij vragen.
Mochten er twijfels zijn, of bijzonderheden rondom de kleine neem ik ten alle tijden telefonisch contact op met de verloskundige om te overleggen.

 

Zorg voor de moeder

In mijn werk is ook de zorg voor de moeder een belangrijk onderdeel. Net als de baby houd ik de moeder ook goed in de gaten. Ik doe iedere dag jouw controles, denk hierbij aan de temperatuur, pols, baarmoederstand en observeer goed. Mocht het om medische redenen anders lopen, dan overleg ik dit met de verloskundige. Je hebt dan recht op eventueel meer zorg uren en/of 2 extra zorgdagen.
Naarmate de kraamweek verloopt pak je langzamerhand weer dingen zelf op. Zodat je na de kraamweek weer zelf wat dingen kunt en goed genoeg bent aangesterkt.
Lekker, gezond en gevarieerd eten is tijdens de kraamweek extra belangrijk. Voeding is een belangrijke energie bron en zorgt voor een voorspoedig herstel. Ik verzorg het ontbijt en de lunch. Mocht er de tijd voor zijn, kan ik ook het avondeten voorbereiden.

 

Schoonmaken

Hygiëne is tijdens en na de kraamweek erg belangrijk, daarom verricht ik licht huishoudelijke werkzaamheden. U kunt hierbij denken aan, stofzuigen, de was, bed verschonen, badkamer en het toilet. Dagelijks doe ik de badkamer en het toilet. Verder is alles in overleg mogelijk!