Lees hier over

Vergoedingen

Wat ik doe

In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur kraamzorg bij het geven van borstvoeding.
Bij kunstvoeding is er recht op 45 uur kraamzorg. De verloskundige kan meer of minder uren indiceren tijdens het kraambed. Dit gaat in overleg met gezin en kraamzorg. Zo krijgt u dus altijd de hoeveelheid zorg die u nodig heeft. Wat is echter de vergoeding voor een kraamzorg?

Voor ieder uur kraamzorg is een wettelijke eigen bijdrage van € 4,60 (2021) verschuldigd. Deze bijdrage is bij iedere leverancier van kraamzorg gelijk. Er zijn verzekeraars die deze eigen bijdrage vergoeden. Dit is geheel afhankelijk van de verzekering die door u is afgesloten. Een aanvullende verzekering geeft meestal recht op volledige vergoeding. Lees hiervoor even uw eigen polisvoorwaarden door.

Vaak verwijst uw zorgverzerkeraar u door naar de door hun gekozen kraamzorgorganisaties, maar het is altijd mogelijk om een zelfstandige kraamverzorgster te vragen. De vergoeding voor een kraamzorg bestaat dus uit de eigen bijdrage, afhankelijk van de verzekering.

U kunt hiervoor vrijblijvend contact met mij opnemen.